2 Aralık 2014 Salı

Kıymalı Makarna


Faydalı yemek kategorisine giren yemeklerden değildir kıymalı makarna değerli ziyaretçi; bu yüzden de çok lezzetlidir. Arada bir yapıp yemek lazım. Böyle şeyler için 'Sıklıkla yiyin, sofralarınızdan eksik etmeyin' falan demiyorlar maalesef. Neyse,bu muhabbete kaptırırsam kimse durduramaz beni, iyisi mi daha uzatmadan tarife geçeyim:

Malzemeler: (4 kişilik)

1 paket makarna
250 gr. kıyma
1 adet kırmızı biber
3 adet çarliston biber
4 adet domates
2 adet kereviz sapı (Bu mecburi değildir herhalde inşallah. Ben istemem.)
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Kıymayı bir tavaya alıp rengi kahverengiye dönene kadar kavurun. Sonra içine tereyağını, yemeklik doğranmış soğanı ve 1 diş sarımsağı ekleyip çevirin. Kırmızı biberleri küp şeklinde, çarliston biberleri de halka halka doğrayın ve tavaya ekleyip birkaç dakika daha çevirin. Sonra küp küp doğranmış domatesleri, tuzu, karabiberi ve kıyılmış kereviz sapını ilave edin. Yumuşayana kadar
pişirin. Bir yandan da makarnayı haşlayın ve süzün. Makarnayla sosu karıştırıp birkaç dakika birlikte ısıtın. Sıcak olarak servis yapın.

Üzümlü patatesli pilav tarifimize de bekleriz. 'Başka makarna tarifi isterim' derseniz kıymalı beşamel soslu fırında makarna tarifi de var. Makarnalı patlıcan sarma var bi de.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mesajınız kısa bir süre sonra yayımlanacaktır.