8 Ocak 2015 Perşembe

Ispanaklı Tavuk


Hoş geldiniz sayın on yüz binlerce ziyaretçilerim, bugün size ıspanaklı tavuk tarifi vermek istiyorum. 'Ben bunu böyle yapıyorum, içine mutlaka bilmem ney katıyorum, şöyle yapınca vitamini ölmüyor' falan demek isterdim ama yok bende öyle bir muhabbet. İnsanın içinde olmayınca olmuyor demek ki. Yazı yazmak konusunda durum farklı ama. Düzgün yazı yazarım, hatta bunun için bana para veriyorlar. Tarife geçeyim mi artık? Peki, geçeyim. Tarifimiz 4 kişilik bu arada.


Malzemeler:

1 adet orta boy tavuk
Yarım kilo ıspanak
1 adet havuç
6 çorba kaşığı tereyağı (Margarin de olur)
1 baş soğan
2 dş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kişniş


Yapılışı:

Tavuğu tütsüleyin, temizleyin ve bol suyla yıkayın. Tavuğu, soyulmuş soğanı ve kazıyıp temizlediğiniz havucu bir tencereye alıp 10 su bardağı sa su ekleyin. Sonra tencerenin kapağını kapatıp içindekileri orta ateşte pişmeye bırakın.

Diğer yandan ıspanağı kökleriyle kötü yapraklarını temizledikten sonra güzelce yıkayın. Süzdükten sonra da iri parçalar halinde doğrayın.

Haşlanmış tavuğu parçalara ayırın. Kişnişle sarımsağı havada dövün. Sonra da tavada erittiğiniz yağa karıştırın. Tuzu ve biberi de koyup karıştırdıktan sonra tavuk parçalarını da yağa atıp pembeleşinceye kadar kızartın.

Tavuklar pembeleştikten sonra kaba yarım bardak tavuk suyu koyun. Ispanakları da ekleyip tencerenin ağzını kapatın. Yemeği orta ısılı ateşte 15 - 20 dakika pişirin. Sonra da afiyetle yiyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mesajınız kısa bir süre sonra yayımlanacaktır.