14 Mart 2015 Cumartesi

İrmik Tatlısı


 Yapımı kolay, lezzeti hoş bir tatlı tarifiyle karşınızdayım değerli ziyaretçiler. Bu 8 kişilik irmik tatlısı ile ev halkına güzel bir sürpriz yapabilir veya misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz. Misafiriniz ben olsam, üstü güzelce süslenmiş 1 porsiyon irmik tatlısıyla beni gayet mutlu edebilirsiniz mesela. 2. porsiyonla daha bir mutlu olurum hatta, ama başka çeşitler de varsa bundan 1 porsiyon yeter.

Malzemeler:

9 çorba kaşığı irmik
11 çorba kaşığı toz şeker
1 kilo süt
1 avuç ceviz
Tarçın
Üstünü süslemek için meyve tanecikleri (İsteğe bağlı)

Yapılışı:

İrmik, şeker ve sütü bir kaba koyup kısık ateşte, bir yandan karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirip ocağı kapatın. 30 cm'lik yuvarlak bir kalıbı suyla ıslattıktan sonra karışımın yarısını içine dökün. Üstüne iri ceviz parçaları ve tarçın serpiştirin. Karışımın kalan kısmını da döktükten sonra kalıbı buzdolabına koyup 1 saat bekletin. Sonra kalıbı servis tabağının üstüne ters çevirerek tatlıyı çıkarın. Üstünü ceviz ve tarçınla, isterseniz meyve taneleriyle kafanıza göre süsleyin.


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mesajınız kısa bir süre sonra yayımlanacaktır.