20 Mart 2017 Pazartesi

Cevizli Revani (8 Kişilik)

Revani sevenlerin ki ben de onlardan biriyim, çoğu tatlı çeşidini severim zaten, hoşuna gidebilecek bir tarif geliyor sevgili blogumun sayın ziyaretçileri için; cevizli revani.

Malzemeler:


4 adet yumurta
5 çay bardağı un
1.5 çay bardağı irmik
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı ceviz
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
Hindistan cevizi (Süsleme için)

Şerbeti için:

3.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
1 limonun dörtte biri

Hazırlanışı:

Önce şerbeti hazırlayın. Bunun için şerbet malzemelerini beraberce kaynatın ve soğumaya bırakın.

Yumurtaları ve şekeri bir kaseye koyup köpürene kadar çırpın. Sonra üstüne yoğurt, irmik ve vanilyayı ekleyin. Unu eledikten sonra kabartma tozuyla karıştırın. Bu karışımı da çırpma kabına alın.İri dövülmüş cevizleri de ekleyip hepsini harmanlayın.

Küçük bir fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Hamurun yapışmaması için biraz şeker veya un serpiştirin. Revani hamurunu tepsiye dökün ve orta derecede ısıtılmış fırında 2 tarafı da pembeleşene kadar pişirin.

Tatlıyı fırından çıkardıktan sonra üstünde 1 bardak su gezidirin. Öksürüğü şıp diye kesilecek böylece. Bundan önceki cümleyi dikkate almayın, tatlının üstünde 1 bardak su gezdirmenin hikmetini biliyormuşum diye salladım onu. Şu anda gayet ciddiğiyim ama, şimdi, soğumuş şerbeti revaninin her yanına eşit olarak yayın. Şerbeti emdiği zaman dilimleyin ve kafanıza göre süsleyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mesajınız kısa bir süre sonra yayımlanacaktır.