27 Mart 2017 Pazartesi

Şakşuka Tarifi (2 Kişilik)

Bugün canınız şöyle bol kalorili, ağır bir yemek mi yemek istiyor? Valla mı? Olur tabii, bilmez miyim, insanın hep hafif ve faydalı şeyler yiyesi gelmiyor. Aşağıda tarifini vereceğim biraz ağır fakat lezzetli şakşuka tarifi size hitap edebilir diye düşünüyorum bu durumda.



Malzemeler:.

2 adet dolmalık yeşil biber
2 ader dolmalık kırmızı biber
2 adet domates
3 adet patlıcan
3 adet kabak
5 çorba kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
Tuz, karabiber

Yapılışı:

Patlıcanları tuzlu suyun içinde biraz beklettikten sonra çıkarıp kurulayın ve alaca soyun. Kabakları yıkayıp kazıyın. İkisini de küp küp kesin. Dolmalık biberleri küçük parçalar halinde doğrayın. Bir tavaya yağ koyun. Bu şekilde hazırladığınız sebzeleri sırayla yağa atarak kızartın.Sonra hepsini küçük bir tepsiye koyun.

Soğanı küçük küçük doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp ocağa koyun. Soğanları içine atıp kavurmaya başlayın. Pembeleştikleri zaman domatesleri de ekleyin. Malzemeleri 5 dakika kavurduktan sonra tencereye 5 su bardağı su ekleyin. Tuzu, karabiberi ilave edin. Kısık ateşte pişmeye bırakın. 20 dakika sonra sosu tepsideki sebzelerin üstüne dökün. Tepsiyi önceden 150 dereceye ayarlanmış fırına koyup 20 dakika pişirin. Fırından çıkan şakşuka yemeğinin soğumasını ekleyin. Sonra sarımsaklı yoğurtla beraner servis edin.

Kilo aldırmayan yemek tarifleri için tıklayın 

(Kaynak: Sofra dergisi sayı 12)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mesajınız kısa bir süre sonra yayımlanacaktır.