25 Mart 2017 Cumartesi

Saray Aşuresi (6 Kişilik)

Güzel bir saray aşuresi tarifi yazayım dedim blogumun sayın ziyaretçileri için, aşağısı kurtarmaz beni, oldu mu saraylarda yapılanından, saray erkanı için yapılanından olacak.


Malzemeler:

1 kilo süt
3 çorba kaşığı un
1 paket krema
1 su bardağı şeker
3 çorba kağığı Hindistan cevizi
100 gram çekirdeksiz kuru üzüm

Üstünü süslemek için:

Kuş üzümü
Dolmalık fıstık
Kuru kayısı
Ceviz

Yapılışı:

Saplarını çıkardığınız kuru üzümleri şişene kadar suda haşlayın. Kayısıları da haşlayın. İkisini de bir kenarda beklemeye bırakın. Arada bir hatırlarını sorun, kendilerini unutulmuş zannetmesinler. Unutacak olsanız ne diye haşlamaya uğraşacaksınız, de mi, lazım neticede. Fakat kuru üzüm ve kayısıdan bunları düşünmelerini bekleyemeyiz tabii, bu yüzden arada bir gönüllerini almakta fayda var.

Şekerle unu bir tencereye koyup karıştırın. Üstüne azar azar süt ilave edin. Hindistan cevizini de ekledikten sonra ocağa koyup koyulaşana kadar pişirin. Ateşten almanıza 1 - 2 dakika kala 1 paket kremayı da ilave edin.

Tenceredeki karışıma haşlanmış kuru üzümleri de eklediğiniz zaman saray aşuresi hazırdır, geriye sadece kaselere alıp üstünü süslemek kalıyor. Kuru kayısı, dolmalık fıstık, ceviz ve kuş üzümünü dekoratif bir şekilde serpiştirerek servis edin.

Kaynak: Sofra Dergisi sayı 18



1 yorum:

  1. Normal aşureyi çok severim buda güzel görünüyor aklımda kalsın ellerine emeğine sağlık sevgililer 😊

    YanıtlaSil

Mesajınız kısa bir süre sonra yayımlanacaktır.