1 Nisan 2017 Cumartesi

Tahinli Kıvrık Tatlısı

Kafayı bloguma bir miktar yemek tarifi basmakla bozduktan sonra başladığım atak neticesinde 12 günde 9 tarif yayınlamışım sayın seyirciler, benim gözüm en az 20'de. Tahinli kıvrık tatlısı tarifiyle hedefi yarı yarıya tamamlamış oluyorum. Tatlıyı hazırladıktan sonra soğumuş şerbeti sıcak yufkaların üstüne dökmek gerekiyor, zamanlamayı ona göre ayarlayın.



Malzemeler:

5 tane yufka
250 gram margarin yağı

İçi için:

2 çorba kaşığı tahin
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı tarçın

Üstünü süslemek için:

Dövülmüş ceviz

Şerbeti için:

3'er su bardağı su ve şeker
Çeyrek limon

Yapılışı:

 Yağı bir tavaya koyup eritin. İç malzemelerini ayrı bir kabın içinde karıştırın. Yufkalardan birini açıp içine önce bir parça eritilmiş yağ, sonra da harcın bir kısmını koyun. Rulo yaptığınız yufkaya bir ucundan başlayıp kıvırarak gül biçimi verin. Yufkayı teflon tavaya alıp 2 tarafını da kısık ateşte kızartın. Aynı işlemleri diğer yufkalarla da yapın. Bir yandan da suyla şekeri bir tencereye koyup kaynatarak şerbeti hazırlayın. Ocaktan alma zamanı geldiğinde içine limonu da sıkın. Şerbeti soğutup, yufkalar soğumadan üstlerine dökmeniz gerekiyor.

Kaynak: Sofra Dergisi sayı 15


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mesajınız kısa bir süre sonra yayımlanacaktır.