20 Ağustos 2019 Salı

2 Fettuctine Alfredo (Alfredo Soslu Makarna) Tarifi: Etsiz Ve Tavuk Etli


Kremsi bir sosla harmanlaşmış bir makarna yemeği yapma fikri hoşunuza gidiyorsa fettuccine alfredo (alfredo soslu makarna) tarifini deneyebilirsiniz.  2 farklı tarifini vereceğim size, birinde tavuk eti var; diğeri etsiz hazırlanıyor.





















1.Fettuccine Alfredo (Etsiz)


Bu kolay tarifin hazırlanması 15, pişirilmesi 10 dakika sürüyor. Aşağıdaki tarif 2 veya 3 kişiye yetecek miktarda. Yemeğin ısıtılmış kaselerde servis edilmesi gerekiyor.

Malzemeler:

250 gram fettuccine veya tagliatelle makarna
230 gram kaymak
2 yemek kaşığı tereyağı (25 gram)
100 gram rendelenmiş parmesan peyniri
1 çay kaşığı mısır unu
Bir miktar yeni rendelenmiş Hindistan cevizi
Karabiber

Servis İçin (İsteğe bağlı)

Kıyılmış maydanoz veya kesilmiş Frenk soğanı

Yapılışı:

Kaymak, tereyağı ve mısır ununu bir tencereye koyup düşük ısıda, karıştırarak pişirmeye başlayın. Karışım hafifçe kaynamaya başladığı zaman ocağı kapatın. Karışımın sıcak tutulması gerekiyor

Bu arada, peynirle Hindistan cevizini küçük bir kaba koyun, üstüne de karabiber ekleyin.

Makarnayı 2 tatlı kaşığı tuzla beraber bir tencereye koyun ve paketin üzerindeki talimata göre pişirin. Piştiği zaman, pişirme suyunun bir kısmını ısıya dayanıklı bir bardağa koyun. Ardından makarnayı süzün ama öyle bir damla su bırakmayacak şekilde değil.

Makarnayı başlangıçta hazırladığınız sosa ekleyin. Peynirli karışımı da tencereye serpin ve kauçuk bir spatula kullanarak yemeği hafifçe ısıtın. Bütün malzemeler birbirine karıştığında üstlerine az önce ayırdığınız yemek suyundan 3 yemek kaşığı serpin. Makarna ilk başta ıslak ve dağınık görünecektir. Suyu iyice emene ve sos parlak görünene kadar karıştırın.

Yemeği ısıtılmış kaselere aktardıktan sonra isterseniz üstüne Frenk soğanı veya maydanoz serpebilirsiniz. Ardından hemen servis edin.


2.Fettuccine Alfredo (Tavuk Etli)

Aşağıdaki tarif 5 - 6 kişiliktir.

Malzemeler:

1 paket fettuccine makarna
Yarım tavuk göğsü
5 - 6 tane mantar
1 paket krema
5 diş sarımsak
1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı nane
2 tatlı kaşığı kuru fesleğen
Yarım çay kaşığı karabiber
Bir tutam maydanoz
6 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Makarnayı paketindeki talimata göre haşlayın.

İnce kıydığınız sarımsakları sıvı yağda soteleyin. Sonra mantarları koyup sotelemeye devam edin.

Mantarlar suyunu önce salıp, sonra çekecektir. Çektiği zaman küp küp veya jülyen doğradığınız tavuk göğsünü ekleyin.

Tavuklar pişince kremayı da tencereye alın. 3 - 4 dakika kaynattıktan sonra ocağı kapatın.

Parmesan peyniriyle baharatları güzelce karıştırın. Bu sosu bekletmeden makarnaya ekleyin.

Hepsini iyice harmanlayın ve yemeği servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mesajınız kısa bir süre sonra yayımlanacaktır.

Georges Hobeika Gelinlik Modelleri (2020 İlkbahar Yaz)

Georges Hobeika 2020 gelinlik koleksiyonu en lüks kumaşlardan dikilmiş, göz alıcı işlemeler ve dantel, değerli taş ve boncuk detaylarıy...